Zeolit uporaba

Zeolit uporaba se kaže na velikih področjih človeškega življenja. Tako se uporablja za čiščenje mestnih in industrijskih odpadnih voda (tudi jedrskih, saj so ga uporabili v jedrski nesreči v Černobilu leta 1986), čiščenje industrijskih plinov, v poljedelstvu kot dodatek prsti, v živinoreji kot dodatek hrani za govedo itd.

Med 150 vrstami zeolita, ki se nahajajo na našem planetu, jih je samo 40 vrst naravnega izvora. Za medicinsko uporabo oz. uživanje se uporablja izključno samo vrsta zeolita po imenu KLINOPTILOLIT.

Zeolit klinoptilolit je učinkovit samo v primeru t.i. aktivacije, ne glede na svojo fizično-kemijsko lastnost, ki jo ima v svoji naravni obliki.

Aktivirani Zeolit klinoptilolit je popolnoma naravna, netoksična učinkovina, ki se iz telesa popolnoma odstrani v roku 24 ur.

Aktivno deluje v telesu 4 do 6 ur. V telesu se ne nabira, ne morete je predozirati. Prav tako od nje ne morete postati odvisni.

Najpomembnejša in glavna sestavina zeolita je silicij, ki se je že v Antiki uspešno uporabljal kot zdravilo.

Če pokukamo malce v zgodovino. Pisalo se je leto 1756, ko se je naravni material po imenu zeolit klinoptilolit znašel v znanstvenih zapiskih Šveda Axla F. Cronstedta.

V današnjih časih sta se verjetno največ z raziskovanjem in delovanjem vulkanskega minerala zeolita klinoptilolita ukvarjala Dr. Ilse Triebnig, avstrijska kirurginja z dolgoletno prakso ter avtorica knjige »Kamen življenja« (»Stein des Lebens«) in pa italijanski profesor dr. Fedele Manna.

Dr. Triebnigova pravi, da je: »Fino zmleta lavina prst, kateri se ciljno dodajajo različna zelišča, je najenostavnejši in najbolj efektiven proces razstrupljanja na našem planetu. Brez stranskih učinkov in brez nevarnosti predoziranja«.

Prof. Manna pa dodaja, da ima zeolit klinoptilolit zelo pomembno vlogo pri odstranjevanju težkih kovin iz telesa,. Poleg tega pa ne vpliva na istočasno uporabo zdravil.

Priporoča se le nekajurni zamik.

Oboje potrjujejo tudi številne mednarodne študije.

Na naši spletni strani www.pure-life.si lahko pod zavihkom o Zeolitu preberete različne študije, ki navajajo, da se ta vulkanski mineral uspešno uporablja pri različnih kroničnih obolenjih.

Zeolit uporaba je lahko tudi kot obrazna maska (zmes prahu, vode in medu, da dobite primerno kompaktno maso), za prvo pomoč pri urezninah, pikih insektov ali osvežujočo kopel za noge.

  • Akcija

    ZEO Detoxify v prahu

    19.98  15.98