ZEOLIT – 100% NARAVNI MINERAL ZA RAZSTRUPLJANJE

Ljudje smo ves čas izpostavljeni raznim škodljivim snovem iz okolja. Težke kovine (svinec, kadmij, živo srebro, azbest…), kemikalije (topila…) , pesticidi, herbicidi, ostanki zdravil, ipd. se kopičijo v našem telesu, ustvarjajo veliko prostih radikalov v naših možganih, jetrih, ledvicah, črevesju ter posledično povzročajo niz različnih obolenj. Prav zaradi tega je izjemnega pomena redno razstrupljanje našega telesa s pomočjo raznih naravnih spojin, s katerimi razbremenimo jetra in tako omogočimo hitrejšo regeneracijo ter krepitev imunskega sistema. Mnoge znanstvene raziskave so pokazale, da je eden najboljših naravnih razstrupljevalcev našega telesa naravni mineral po imenu zeolit.

Kaj so zeoliti?

Zeoliti so kristalni alumosilikati vulkanskega izvora z mikroporozno strukturo. Nastali so pri mešanju vulkanske lave s podzemnimi alkalnimi vodami. Poznamo več kot 200 vrst naravnih zeolitov, v medicinske namene pa se uporablja le kristalna oblika po imenu klinoptilolit. Klinoptilolit je učinkovit samo v primeru aktivacije, ne glede na svojo fizično­kemijsko lastnost, ki jo ima v svoji naravni obliki.

19.98€ 15.98€

Dodaj v košarico

Značilnosti klinoptilolita:

Zeolit klinoptilolit ima obliko edinstvene, kletki oz. satovju podobne kristalne mreže, ki kot spužva vsrka vase težke kovine (svinec, živo srebro, kadmij, klor…), pa tudi ostanke zdravil, patogene bakterije in viruse preden le­ti preidejo v krvni obtok. Spremenljiva vsebina vode kristala pri segrevanju izhlapi, ne da bi se pri tem spremenila njegova struktura. Ko kristal postavimo v vlažen prostor, vpija (absorbira) iz njega vlago, dokler nima spet toliko vode kot jo je imel prej. Pravimo, da je voda v kristalu le razpršena. V osušenem kristalu pa lahko v prostore, kjer je bila prej voda, pridejo tudi nevtralne molekule (NH3, CO2, alkohol in podobno). Zato je učinkovit pri razstrupljanju telesa.

Druga značilnost je lahkotnost zamenjevanja ionov. Klinoptilolit ima zaradi svojega negativnega naboja veliko sposobnost ionske izmenjave, kar pomeni da telesu odda potrebne in zelo koristne ione, kot so magnezij, kalcij, kalij in natrij.

Delovanje zeolita klinoptilolita:

Mnoge znanstvene raziskave so pokazale, da je zeolit eden najmočnejših detoksikatorjev v naravi. Kot 100% naravni material, se v telesu ne nalaga (izloči se z urinom, blatom ali znojem) in ga je nemogoče predozirati.V telesu je aktiven do 6 ur, potem pa se v roku 24 ur iz telesa popolnoma izloči. Istočasno odda telesu nujno potrebne magnezijeve, kalcijeve, kalijeve in natrijeve ione. Ustvarja rahlo bazičen pH, primeren je tudi za vegetarijance in vegane. Je naravni vir silicija, ki se kot element v sledovih veže v tkiva in kosti.

Aktiviran zeolit klinoptilolit se priporoča pri:

  • razstrupljanju organizma,
  • krepitvi imunskega sistema,
  • težavah prebavnega trakta,
  • srčnih obolenjih,
  • pomanjkanju energije, koncentracije,
  • nespečnosti,
  • pri osteoporozi,
  • artritisu za nego kože,
  • pri urezninah, celjenju ran…

Najkvalitetnejši klinoptilolit kopljejo v rudnikih na Japonskem, Kubi, v Srbiji, Rusiji in na Slovaškem. Proizvodi na osnovi aktiviranega zeolita imajo v EU status medicinskega pripomočka razreda IIa, skladno z Evropsko Direktivo 93/42/EEC.

Dodaj v košarico