ACEROHIP TRIO VITAMIN C 500 mg

Acerohip trio vitamin C je prehransko dopolnilo iz 3 naravnih virov - acerola, Å¡ipek in rakitovec za naravno podporo imunskemu sistemu.

Acerohip trio vitamin C je prehransko dopolnilo, ki vsebuje naravni vitamin C iz 3 naravnih virov – acerola, šipek in rakitovec. Človeško telo bolje absorbira naravni vitamin C kot sintetični vitamin C. Ker skladiščenje zalog vitamina C ni možno, je priporočljivo, da ga zaužijete vsak dan. Vitamin C podpira imunski in živčni sistem in pomaga pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Ime ACEROHIP je sestavljanka iz: ACE – acerola (Malphagia), RO – (Rosa laevigata), HIP – rakitovec (Hippophae rhamnoides). Tri naravne sestavine tvorijo osnovo, bogato z naravnim virom vitamina C, ki ga človeško telo absorbira in dobro izkorišča.

 

CENA ZA 60 KAPSUL: 17.90€ (vključen DDV)

Dodaj v košarico

20 kapsul acerole: 1 kapsula vsebuje 530 mg mešanice (sadni ekstrakt acerole 200 mg [Malpighia], antioksidant, krompirjev škrob)

20 kapsul šipka: 1 kapsula vsebuje 530 mg mešanice (ekstrakt šipka 200 mg [Rosa laevigata], antioksidant, krompirjev škrob)

20 kapsul rakitovca: 1 kapsula vsebuje 530 mg zmesi (sadni ekstrakt rakitovca 200 mg [Hippophae rhamnoides], antioksidant, krompirjev škrob)

Ovojnina kapsule: želatina

Vitamin Cv 2 kapsulah% RI*
ACEROHIP z acerolo500 mg625
ACEROHIP s šipkom500 mg625
ACEROHIP z rakitovcem500 mg625

* RI = referenčni vnos

Uporaba: 1 kapsula 2x dnevno pred obrokom 3-6 mesecev.

Kapsulo je treba pogoltniti celo z vodo, lahko se jo tudi razpolovi in njeno vsebino zaužije v hrani ali z vodo.
Možna je dolgotrajna uporaba izdelka, če je to potrebno.

 

Neto količina: 60 kapsul
Poreklo: EU
Ekskluzivni distributer: BLPM d.o.o., Kajakaška 36b, 1211 Ljubljana Šmartno, www.pure-life.si
(vključen DDV)

Opozorila / Pomembna obvestila: Priporočena dnevna količina: 2 kapsuli. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Pred povečanjem priporočene dnevne količine se posvetujte s svojim zdravnikom. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznoliko prehrano. Prehransko dopolnilo ni priporočljivo za otroke mlajše od 3 let. Shranjujte na suhem mestu pri temperaturi do 25°C, nedosegljivo otrokom in zaščiteno pred vlago. Uporabite kapsulo takoj po odstranitvi iz pretisnega omota.

Funkcije vitamina C

Vitamin C je najbolj poznan in najbolj pomemben vitamin za človeško telo – predstavlja 80% potreb po vitaminih, ki jih človeško telo potrebuje. V človeškem organizmu obstane le za kratek čas in nemogoče ga je skladiščiti. Zato je priporočljivo, da dnevno zaužijete vir naravnega vitamina C. Poleg naravnega vitamina C ACEROHIP vsebuje tudi druge biološko aktivne snovi, ki dopolnjujejo in pomagajo pri absorpciji in uporabi vitamina C v človeškem organizmu: flavonoid rutin (vitamin P), ascorbigen, faktorja J in P, tirozin kinaze in druge naravne snovi.

Lastnosti in učinki vitamina C

ACEROHIP obsega celovit vir naravnega vitamina C. Da pride do pravilnega učinkovanja vitamina C je pomembno, da je naravnega izvora, tako da ga telo lahko prepozna in absorbira. Naravni vir vitamina C je kombinacija naravnih sestavin iz sadja ali rastlin, ki vsebujejo poleg askorbinske kisline tudi druge pomembne sestavine, ki izboljšujejo učinkovitost vitamina C. Govorimo o flavonoidih, kot so rutin in hesperin, tanin in druge trenutno še neznane snovi.

Ko izoliramo »vitamin« iz celotnega spektra več sto ali tisoč drugih biokemijskih komponent, eliminiramo pomemben sinergijski učinek, ki je nujno potreben za pravilno delovanje naravnega vitamina. Če naredimo izvleček oziroma izolirate vitamin C (askorbinsko kislino) iz sadja, istočasno odstranimo tudi bioflavonoide, ki so pomembni za delovanje vitamina C. Zato je bolje uporabiti številne snovi iz sadnih in rastlinskih izvlečkov kot askorbinsko kislino.

ACEROHIP TRIO VITAMIN C VSEBUJE SADJE:

ACE – acerole (Malpighia) – barbados češnja je tropska rastlina, ki prvotno izvira iz Srednje in Južne Amerike. Uspeva tudi v Karibih, Afriki, Avstraliji in na Havajih. Svetleči, rdeči plodovi imajo rahlo kiselkasti okus s pridihom okusa maline. Je bogat vir naravnega vitamina C, saj ga vsebuje tudi do 30-krat več kot citrusi.

RO – šipek (Rosa laevigata) – pasjo vrtnico so gojili v samostanskih vrtovih po vsej Evropi. Plodovi, ki se danes uporabljajo za pripravo čaja ali sirupa, imajo koristne učinke. Šipek ni le bogat vir vitamina C, temveč tudi vitamina B, vitamina K, karotena in drugi biološko aktivnih snovi.

HIP – rakitovec (Hippophae rhamnoides) – je izjemna rastlina z oranžno obarvanimi plodovi, ki vsebujejo visok nivo naravnega vitamina C, vitamina A, D, F, K in B vitaminov, flavonoidov, tanina, mineralov in drugih biološko aktivnih snovi. Rakitovec krepi naravno odpornost organizma, pravilno delovanje prebavnega trakta, ohranja zdravo kožo, krepi srčno-žilni sistem, itd.

Vitamin C

  • krepi imunski sistem
  • spodbuja delovanje živčnega sistema
  • pomaga pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti
  • spodbuja splošno vitalnost

Primerno za prehrano brez glutena, nosečnice in doječe matere.